Keenserts®

Keenserts® voordelen:

Snel en gemakkelijk te installeren
Aanzienlijke verhoging van de belastbaarheid in zwakkere materialen.
Speciale sleutels vergrendelen de Keensert op zijn plaats en dit om rotatie te elimineren.
Defecte draden kunnen worden vernieuwd met dezelfde nominale diameter.

Het assortiment KEENSERTS® installatietools zorgen voor een snelle, eenvoudige en veilige installatie van elke insert. Elk gereedschap heeft inkepingen waarin het uitstekende inzetstuk geschikt is om effectief inwikkelen van het inzetstuk mogelijk te maken. Nadat het inzetstuk volledig is ingebonden, kan het gereedschap worden teruggetrokken en 45 graden worden gedraaid, zodat de kees zich tussen de inkepingen bevinden en omlaag door de schroefdraden van het moedermateriaal worden gereden en mechanisch op zijn plaats worden vergrendeld.
Boren en tappen kan worden gedaan zonder speciale apparatuur, gewoon standaard boren en tikken.

keenserts tool 

Camloc Keenserts® worden gebruikt in legeringen, lichte materialen, staal en gietijzer om de sterkte van de draad in deze materialen te vergroten. Ze kunnen worden gebruikt voor draadreparatie, als de defecte draad moet worden vervangen door dezelfde nominale diameter. Keenserts® s zijn standaard verkrijgbaar in roestvrij staal en hebben 2 of 4 voorgemonteerde kees volgens de afmetingen. Na installatie van de kees in het moedermateriaal is het samenstel form-gesloten. In het gebied van de kees is geen controle met een schroefdraadmeter volgens DIN-norm mogelijk. Dankzij deze kees hebben Keenserts® s een positieve vergrendeling tegen rotatie en trillingen. Keenserts®-wisselplaten geven verbindingen met een hoge sterkte in materialen met lage sterkte. Typische toepassingen zijn transmissiebehuizingen, elektronische apparatuur en ophangeenheden. De inserts van Keenserts® zijn onderverdeeld in 3 grote families: - Miniature Keenserts® - Lichtgewicht Keenserts® - Heavy-duty Keenserts® Er zijn altijd 2 versies beschikbaar van een Keenserts®: de standaardversie of de vergrendelingsversie. Keenserts® zijn ook verkrijgbaar in kits. Elke set bevat een bepaalde hoeveelheid Keenserts®. Elke Keenserts® heeft een eigen installatietool die ook verkrijgbaar is bij Anemo Engineering. Het is mogelijk complete gereedschappensets te kopen, die alle benodigde gereedschappen voor de installatie bevatten. Koolstofstaal keenserts worden niet meer geproduceerd maar zijn vervangen door keyserts een zusterbedrijf van camloc maakt ze, geadviseerde minimale hoeveelheid = 500 stuks (koolstofstaal C1215 of gelijkwaardig; kees zijn roestvrij staal)

camloc keenserts

CAMLOC - Installatie instructies Keenserts®

Installatie

Boor de oude schroefdraad uit met een standaardboor. Opmerking: de drill is groter - volg de tabellen voor exacte afmetingen. Afschuinen indien nodig.
Tik op een nieuwe schroefdraad met een standaard tik. Volg de tabellen voor exacte afmetingen en diepte.
Draai de Keenserts® in het getapte gat tot net onder het oppervlak van het stuk.
Rijd de sleutels door de Keenserts®. Doe dit door met een hamer op het Keenserts®-installatie-apparaat te kloppen.

Verwijderen

Gebruik een standaardboor om het invoegmateriaal tussen de toetsen en de binnendraad te verwijderen, op de juiste diepte (raadpleeg de tabellen).
Draai de toetsen naar binnen en breek ze af.
Verwijder het inzetstuk met het gereedschap Drill Out E-Z out of een gelijkwaardig apparaat.
Een identiek inzetstuk kan nu in de originele opening worden geïnstalleerd. Geen herwerking van het gat zal nodig zijn.

Installation keensert camloc automatic pneumatic tool 3352PTC